Pocitac.com Registrace Hledat FAQ Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Přihlášení  
Zaslat odpověď Algoritmy
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Algoritmy
vlastikw DDR portal
Anonymní

Citovat
Troufám si tvrdit, že se jedná o úlohu lineárního programování. Model byl úspěšně ověřen na puzzle 4x4 (ano tom co je možné hrát na internetu), řešení bylo vypočteno za 4000 sekund. Složitější úlohu již zřejmě takto počítat nelze, snad zjednodušením modelu.

Pro představu - puzzle 4x4 jsem řešil na Neos serveru (http://neos.mcs.anl.gov/neos/) pomocí CPLEX a SCIP. Model vytvořen pomocí ZIMPL
original problem has 33032 variables (21080 bin, 11952 int, 0 impl, 0 cont) and 50161 constraints. Určitě by to ale bylo rychlejší, než BruteForce Attack.

Někdo další s algoritmem?
^RimmeR^
Bot fora
Bot fora

P. DDR portal
Anonymní

Citovat
4000 sekund ? 4x4 puzzle ? To se nestydíš psát ? Very Happy
vlastikw DDR portal
Anonymní

Citovat
já vím, člověk to vyřeší rychleji Wink
programek
patrke DDR portal
Uživatel
Uživatel

Citovat
Tak sem spustil rano konecne svuj program, testoval sem ho na Stope 1 a tu slozil pod minutu, takze je mi jasny, ze kdyz nebudu mit stesti (a to nebudu) tak mam smulu, ale co, treba se to trefi, musim verit Smile
Za minutu mi to polozi zhruba 13 000 000 kosticek. Maximum mam zatim 215 sedicich kosticek. Sad
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele patrkeOdeslat soukromou zprávu
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Citovat
Myslis jako maximalni score 215 pro E2 puzzle?

Btw, pouzivas backtracking? Nebo jen nahodne pokladani kosticek?
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
patrke DDR portal
Uživatel
Uživatel

Citovat
215 kosticek, teda aktualne 220, ale stejne to stoji za... . Pouzivam backtracking, aktualne uz mam pres 1.25 mld iteraci, ale jak rikam, malo, pomale... Chetelo by to aspon tu stopu 2, nemate nedo?
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele patrkeOdeslat soukromou zprávu
Xenos DDR portal
Anonymní

Citovat
Jak daleko jste se pri reseni dostali ? Me se zatim podarilo umistit maximalne 216 kosticek. Rozdelil jsem reseni na 24 startovnich moznosti (podle umisteni rohu) a nekterym z techto variant se dari umistit okolo 200 kosticek, zatimco jine umisti maximalne okolo 100 a dal to nejde. Nedokazu z toho ale nijak vydedukovat jestli varianta, ktera uz jednou umistila 200 kosticek je potancialne perspektivnejsi nez tak, ktera umistila jen 100. Spise bych tipnul ze ne, ale nevim. Co si o tim myslite ? Pouzivam jednoduchy backtracking.
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Citovat
Umistis tedy 4 rohovy, pak hrany a pak "snekem" kolem dokola (smerem do stredu) nebo o radkach dal?
.. jinak mas do toho zakomponovanou u tu 139 kosticku?
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Xenos DDR portal
Anonymní

Citovat
Umistim rohy, pak vyplnim kousek kolem obou stop, pak kolem dokola okraje a zbytek vicemene po radcich zhora dolu. Udelal jsem to tak, ze muzu libovolne definovat poradi v jakem kosticky umistuju.
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Citovat
Co udelat 3x3 kosticky v roku nahore v pravo a dole v levo (aby se pouzilly napovedy). pak udelat jakoby spojnici techto rohu (to jde pres napovedu 139) a pak zbytek?
.. postupem pres kosticky, ktere maji uz dane 3 sousedy ...
Xenos DDR portal
Anonymní

Citovat
Hmm, no nevím jak by ta spojnice měla vypadat. Nemá cenu dělat jen diagonálu do volného prostoru protože na ní nejsem omezen vůbec ničím , dokonce ani tou středovou kostičkou. Musela by ta spojnice být širší a i tak bych asi musel umísťovat i kostky sousedící jen jednou hranou takže by při pro každé umístění bylo strašně moc možností.
P. DDR portal
Anonymní

Citovat
heh .. tak nevím, jestli je tu každej tak paranoidní, že nezveřejní to nejlepší na co přišel, nebo prostě jen mizernej logik .. Smile Patřím do první skupiny Smile
ASCARI DDR portal
Uživatel
Uživatel

Citovat
Prečo si myslíš že niekto na niečo prišiel? Všetci máme umiestnené len tri kocičky a to je všetko...
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele ASCARIOdeslat soukromou zprávu
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Citovat
P: Jestli ti pomuze muj screen s 460 body, tak klidne. Ale protoze lidi maji uz i 461, tak odesilat 460 nema cenu .. a i kdyby nesedeli jen 2 kostky, tak to stejne muze znamenat, ze je jich 80% blbe.
Xenos DDR portal
Anonymní

Citovat
Shocked Sakra, já jsem se ještě nadostal ani na 400.
Algoritmy